top of page
George Gershwinplein Amsterdam
Triodos Logo.png

Financiering

STUT Consult verzorgt ook het advies en de bemiddeling van de benodigde financiering voor jullie gezamenlijk woonproject op basis van gezamenlijk eigendom.

Voor het financieren van de aankoop van een pand en ook voor het financieren van de inkoopsom bij toetreding van een individueel lid tot een woonvereniging moet meestal geld geleend worden van een bank.

Bij appartementen en grondgebonden particulier eigendom kan iedere eigenaar de eigen woning/appartement zelf financieren bij een bank van eigen keuze.

 

Bancaire financiering van samenwoonprojecten van 3 of meer personen is altijd maatwerk. In het verleden waren er enkele banken die zich daarop richtten.

Voor bestaande woonverenigingen die reeds klant zijn van een bank en daar leningen hebben uitstaan blijft het mogelijk om nieuwe leningen te verkrijgen, bijv. in het kader van ledenwisselingen, voor onderhoud en/of renovatie.

 

Hypotheekverstrekking voor meerpersoonshuishoudens blijft voor de meeste hypotheekbanken lastig tot onmogelijk. Simpelweg omdat hun administratie het niet aankan en het inrichten ervan te duur/niet interessant is. Het blijft daarom altijd een zoektocht naar hypotheekverstrekkers die de mogelijkheden wel zien/willen en kunnen. STUT-Consult zet zich er al ruim 40 jaar voor in om altijd weer (tijdelijke) partijen te vinden die mee kunnen en willen werken aan deze verstrekking.

Zie voor de meest recente ontwikkelingen onder het kopje 'Info & Nieuws'.

 

LET OP:  LENEN KOST GELD   !!!

 

Bij financiering zijn belangrijke aandachtspunten:

  • de verhouding van de waarde van het pand ten opzichte van de financieringssom

  • de verhouding van de woonlasten tot het individuele inkomen. Nu en in de toekomst moeten de bewoners de woonlasten kunnen opbrengen.

Wij besteden daar als financieringsbemiddelaars veel zorg aan.

De meeste hypotheekvormen voor particuliere huiseigenaars zijn ook geschikt voor de financiering van gemeenschappelijk eigendom. Soms vergt dat enkele aanpassingen, o.a. in verband met de fiscale regelingen. 

Het financieren van gemeenschappelijk eigendom is maatwerk.

 

Laat u tijdig door ons informeren! Vraag op tijd een kostenloos orientatiegesprek aan

 

Wij werken als hypotheekadviseurs volgens de richtlijnen van de AFM en zijn aangesloten bij het klachteninstituut Kifid.
(Klik hier om het Dienstverleningsdocument te downloaden)

 

Willen jullie meer weten over de mogelijkheden van kopen in Gemeenschappelijk Eigendom of over STUT Consult, vraag een eerste kostenloos orientatiegesprek aan.

Of willen jullie ons direct inschakelen voor advies, begeleiding, of bemiddeling, vraag om een offerte op basis van een eerste intakegesprekl.

 

Wij begeleiden door het hele land!

Ralph van Leeuwen 

06 - 54 98 55 33

rvanleeuwen@stut-consult.nl 

 

Bezoekadres Utrecht

Hof van Cartesius

Vlampijpstraat 84

3534 AR Utrecht


Peter Sturkenboom 

06 - 10 497 019,

psturkenboom@stut-consult.nl

Bezoekadres Nijmegen

Vossenlaan 8
6531 SL Nijmegen

Post sturen aan: STUT Consult , Vossenlaan 8, 6531 SL Nijmegen

KvK: 10043766
BTW-nummer: NL807075255B01

bottom of page