top of page
Roestig raamkozijn

Verzekeringen

Verzekeringen: Opstal-, Bedrijfsaansprakelijkheid, Rechtsbijstand

 

Een Opstalverzekering (ook wel 'brand'verzekering genoemd) is een 'must'!

Als er leningen zijn afgesloten bij een bank dan is de woonvereniging verplicht om een Opstalverzekering (brandverzekering) te hebben.

Let op dat de herbouwwaarde van het pand niet te laag is gewaardeerd, anders is sprake van onderverzekering, en dat is bij schade na een calamiteit extra pijnlijk. Of regel dat onderverzekering wordt afgedekt.

 

Een Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering mag bij een woonvereniging niet ontbreken. Waait er bijv. een dakpan van het dak of breekt een tak van een boom op het erf en wordt een toevallige passant of auto geraakt, dan wordt de schade niet vergoed via een persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering (WA-particulieren) en dan komt de nota voor rekening van de vereniging!

 

Voor woonverenigingen zijn er ook mogelijkheden voor een Rechtsbijstandsverzekering (soms met vergoeding van de kosten van mediation , o.a. bij geschillen tussen bestuur en leden van de vereniging).Vraag dit na bij je verzekeraar of assurantietussenpersoon

 

Willen jullie meer weten over Gemeenschappelijk Eigendom of over STUT Consult, vraag een eerste kostenloos orientatiegesprek aan.

of willen jullie ons direct inschakelen voor advies, begeleiding, of bemiddeling, vraag om een offerte op basis van een eerste intakegesprekl.

 

Bel of mail naar de adviseurs van STUT Consult:

Ralph van Leeuwen (Utrecht)       

06 - 54 98 55 33

rvanleeuwen@stut-consult.nl 


Peter Sturkenboom (Nijmegen)

06 - 10 497 019,

psturkenboom@stut-consult.nl

Bezoekadres STUT Consult

Dominicanenstraat 107 (ingang souterrain)
6521 KB Nijmegen

Post sturen aan: STUT Consult , Dominicanenstraat 109 , 6521 KB Nijmegen  

KvK: 10043766
BTW-nummer: NL807075255B01

bottom of page