top of page
Kring van mensen

Mediation

Hoe meer mensen, hoe meer afspraken.

Zoals in het Stappenplan al naar voren komt is het noodzakelijk om zo spoedig mogelijk te bepalen welke besluitvorming en omgangsnormen jullie wensen. Samenwonen met meer mensen levert vaak een hoop gezelligheid op, maar je gaat ook een bepaalde relatie met elkaar aan. En dat vraagt overleg en afspraken. Als emoties hoog oplopen en er zijn geen (basis)afspraken dan ben je te laat om nog afspraken te maken. De emoties hebben immers de overhand en alle betrokken partijen vinden dat ze gelijk hebben. Het is dan soms moeilijk om samen nog een oplossing te komen.

Je kunt dan kiezen voor een overlegsysteem dat gericht is op het vinden van een manier om tot oplossingen te komen die voor allen acceptabel zijn:

  • 'gedragen besluitvorming',

  • toepassen van gesprekstechnieken volgens een sociocratische methode,

of , als er al een conflict is ontstaan:

  • gebruik maken van de technieken uit de methode Deep Democracy

  • of conflictbemiddeling - Mediation - toepassen met een neutrale bemiddelaar / mediator.

 

Mediation en Deep Democracy gaan er vanuit dat er voor vrijwel elk geschil een oplossing is die voor alle partijen aanvaardbaar is. Een voorwaarde is dat je bereid bent om met de andere partij(en) om de tafel te gaan zitten en te praten - o.a. door elkaar vragen te stellen en je in te leven in de situatie van de ander.

Bij mediation is meestal is een beperkt aantal gesprekken voldoende.

Bij Deep Democracy en Mediation is de acceptatie van de gezamenlijk gevonden oplossing hoog. Je bespaart tijd, geld, én je kunt elkaar recht in de ogen blijven kijken, want het is jullie gezamenlijke oplossing!

 

Willen jullie meer weten over de mogelijkheden bij kopen in Gemeenschappelijk Eigendom of over STUT Consult, vraag een eerste kostenloos orientatiegesprek aan.

Of willen jullie ons direct inschakelen voor advies, begeleiding, of bemiddeling, vraag om een offerte op basis van een eerste intakegesprekl.

 

Bel of mail naar de adviseurs van STUT Consult:

Wij begeleiden door het hele land!

Ralph van Leeuwen 

06 - 54 98 55 33

rvanleeuwen@stut-consult.nl 

 

Bezoekadres Utrecht

Hof van Cartesius

Vlampijpstraat 84

3534 AR Utrecht


Peter Sturkenboom 

06 - 10 497 019,

psturkenboom@stut-consult.nl

Bezoekadres Nijmegen

Vossenlaan 8
6531 SL Nijmegen

Post sturen aan: STUT Consult , Vossenlaan 8, 6531 SL Nijmegen

KvK: 10043766
BTW-nummer: NL807075255B01

bottom of page